lördag, mars 06, 2010

Kladdigt gott

Sitter precis och betar av lite olästa inlägg på blogglovin i väntan på att en riktigt smarrig aftereight kladdkaka ska bli färdig gräddad. Har faktiskt syndat en del i veckan. Men vem hade ärligt talat kunna stå emot efterrätter? Mmm.. Pannacotta med hallon tillexempel. Det är inte mänskligt att kunna stå emot sådant jamjam.
Ingredienser till kladdkakan
•100 gram smör
•2,5 dl strösocker
•2 ägg
•1,5 dl vetemjöl
•3 msk kakao
•1-2 tsk vaniljsocker
•5-10 rutor After eight
•Smör och veteströ (till formen).

Så gör du kladdkakan
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Smält smöret i en kastrull. 1,5-2 liters kastrull är lagom.
3.Tag kastrullen från plattan.
4.Använd en vanlig matsked och rör ner först socker och sedan ägg. Blanda väl, men rör inte mer än nödvändigt.
5.Smält After eight i vattenbad. Lägg t.ex. chokladen en stor mugg i en kastrull vatten. Rör om då och då tills chokladen smälter.
6.Blanda ner övriga ingredienser, d.v.s. mjöl, kakao och vaniljsocker.
7.Blanda ner smält After eight.
8.Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Häll ner smeten i formen.
9.Grädda ca 20 minuter, mitt i ugnen i 175 grader. Vill du ha kakan extra kladdig prova att minska tiden till 18 minuter.
10.Låt kakan kallna, gärna i kylskåp över natten. Ta ut kakan ur kylskåpet 30-60 minuter innan servering.

1 kommentar:

Sandra sa...

Gott det lät!